O Staroj Godini i Novim Željama

U proslu subotu sam bila ‘asistent’ prijateljici koja je pravila manju zabavu za svoje prijatelje. Pomogla sam joj da dovrsi veceru, postavi stol, poreda slatkise na pladnjeve. Iskupilo se nas 15 i bude nam fino sve dok se ona nije digla da nazdravi i zatrazi da svi redom kazemo sta bi pozeljeli u 2017-toj.

Nijh šestero ispred mene (svi) pozeljese “samo više para” a kad je dosao red na mene ja, vječna izbjeglica, izrecitovah kao naručena “ja želim zadovoljstvo i okrilje toplog doma onima koji to nemaju, te mir za one koji trenutno žive pod nebom punim granata.” U sobi svi odjednom zadobiše izgled pokislih miševa. Kad je dosao red na žensku poslje mene, da i ona nesto pametno progovori, ona mene pogleda “ja sam takodje htjela reci da zelim vise para u 2017-toj ali mi je sad nezgodno reci nesto tako nakon tvoje izjave.”

“Je li to bio neki fuck you za sviju nas? Ko nebi pozelio vise para osim onoga koji ih vec ima.”
Ja se pocela braniti “Najmanje cega imam na pretek su pare. Ali bogatstvo nije u parama. Uostalom, jel’ iko od vas uopste gleda TV? Narod nema cime djecu da nahrani a mi diskutujemo hoce li Kim ostaviti Kanye-a.”

Jedan momak povika da se pojaca muzika, vidi da sam spustila viljušku, znači– vrag odnio šalu, pa se svi vratismo gozbi i nekoj laganijoj pričici ála udri brigu na veselje. A majka rahmetli bi još rekla jebe se Husi što je Hase bez gaća.

Preko ramena me taj isti momak upita “hej, stvarno- sta zeliz u Novoj Godini?”

Želim jedne specifične cipele, kazem mu. I želim da imam šešir koji će mi stajati ko saliven a ne ko piletu sise kao sto mi kape uglavnom stoje. Glavara, rekla bi mater, i ja bih se složila sa tom konstatacijom.

“Pa što nisi -to- rekla?”

Bezecovala sam ove cipele negdje na Pinterestu i nakon dugog razmatranja shvatila sam da ima više šanse da ja odem u Beograd lično po njih nego da se ostvari moja originalna želja za mir. Shame on me; c c c.

http://www.abo-shoes.com

anatomy
Urednik mojih misli.

2 komentara

Komentariši